Close

Sledite nam na:

Nega moher izdelkov

NEGA MOHER IZDELKOV

Moher je izjemno vlakno, nežnega in občutljivega videza, zato nas lahko preseneti svojo trpežnostjo in obstojnostjo. Kot pri večini luksuznih vlaken primerna nega moher izdelkov pomembna, vendar so izdelki ob primerni negi izredno trpežni.

 

ODEJE IZ MOHERJA

Vašo Alles Mooi moher odejo lahko za čiščenje prepustite kvalitetni čistilnici ali pa jo očistite sami, tako da sledite tem preprostim korakom:

1)  Namočite odejo v mlačni vodi z nežnim detergentom, ki je primeren za pranje volne (lahko uporabite tudi nežen šampon za lase).

2) Z roko nežno odstranite delce umazanije, a ne bodite pregrobi.

3) Sperite v čisti, hladni vodi.

4) Če želite lahko uporabite tudi manjše količine mehčalca.

5) Obesite ali položite na ravno površino in počakajte, da se odeja posuši. (Moher vlakna se hitro sušijo.)

6) Ko se posuši odejo nežno pretresite ali pokrtačite (s trdo krtačo za lase), da odeji povrnete značilno mehko in puhasto teksturo moherja.

NE SUŠITE V SUŠILNEM STROJU!   Odejo čistite ročno v mlačni vodi (<40C).  Ne likajte!

 

MOHER NOGAVICE

Izdelkov iz moherja ni potrebno prati tako pogosto kot ostala oblačila. Pogosto je dovolj, da jih dobro prezračimo ali samo očistimo problematične točke, saj moher in volna ne zadržujeta neprijetnih vonjav.

1) Nogavice obrnite navznoter.

2) Prati v stroju na nežnem ciklu v topli ali hladni vodi.

3) Uporabljajte nežno milo, brez belila ali mehčalca perila.

4) Ne sušite v sušilnem stroju!

Moher in volnena vlakna so zelo obstojna. Primerna nega moher izdelkov in shranjevanje bosta zagotovila, da vam bodo vaše nogavice dolgo služile in ohranjale vse svoje izjemne lastnosti.